Knoflookbrood uit de Airfryer: knapperig en heerlijk en klaar in een handomdraai

by Clara

Snel, knapperig, heerlijk: knoflookbrood uit de Airfryer is perfect als je snel iets nodig hebt. Ontdek hier hoe je het maakt!

De airfryer is op dit moment het favoriete keukenapparaat van veel mensen. En terecht, want je kunt er bijna alles in bereiden. Het bespaart vaak energie, tijd en veel olie. Een van onze favoriete recepten op dit moment is knoflookbrood uit de airfryer. Het is klaar in slechts een paar minuten, waardoor het de ideale snack is als tijd dringt.

Knoflookbrood uit de airfryer: de geheime tip

Knoflookbrood is al heel lang een klassieker, vooral in de mediterrane keuken. In Italië wordt “Pane all’Aglio” bijvoorbeeld vaak geserveerd als antipasti om de maaltijd te openen met een hartige noot. Knoflookbrood is ook populair in andere culturen, zoals het Midden-Oosten, waar plat brood vaak wordt besmeerd met een mengsel van knoflook en kruiden en gebakken.

Bijna geen ander gerecht is zo makkelijk te maken en zo lekker. Als je het knoflookbrood in de airfryer bereidt, is het in een handomdraai klaar.

Welk brood je gebruikt is helemaal aan jou. Wij gebruiken een klein stokbrood dat we in plakjes snijden. Je kunt echter ook toast of ander wit brood gebruiken. Volkorenbrood is ook heel geschikt.

Voor een verleidelijke smaak hoef je alleen maar gehakte knoflook en peterselie te mengen met zachte boter en geraspte kaas. Smeer het mengsel op de sneetjes brood en ze zijn klaar om de airfryer in te gaan. Nog geen 10 minuten later kun je genieten van je knoflookbrood uit de airfryer.

Klinkt als een perfect tussendoortje, toch? Het smaakt ook heerlijk als voorgerecht of als perfecte aanvulling op soepen.

Knoflookbrood uit de airfryer

Ingrediënten

  • 1 eetlepel knoflook
  • verse peterselie
  • 1,5 el zachte boter
  • 100 g geraspte kaas
  • 1 klein stokbrood

Bereiding

  • Verwarm je airfryer voor op 190 °C.
  • Hak de knoflook en peterselie fijn en meng beide met de zachte boter en geraspte kaas in een kom.
  • Snijd het stokbrood in sneetjes en besmeer met de kruiden- en kaasboter.
  • Leg de sneetjes brood in het mandje van de frituurpan en bak ze ongeveer 6 minuten.
  • Controleer het knoflookbrood halverwege in de airfryer en strooi er eventueel nog wat kaas overheen.
  • Serveer de broodjes zodra ze goudbruin en knapperig zijn.

You may also like

Leave a Comment