Het perfecte recept vinden voor pizzadeeg kan soms een uitdaging zijn. Maar Steffen Henssler heeft het ideale recept voor je.
Het deeg vormt de basis voor de immer populaire pizza, die nu verkrijgbaar is in bijna eindeloze variaties. Klassiek of heel controversieel – zelfs met ananas – er is voor ieder wat wils.
Maar zonder een goed deeg is zelfs de lekkerste topping nutteloos. Hier vind je het razendsnelle pizzadeegrecept van Steffen Henssler, dat ook jij gemakkelijk kunt kopiëren voor het perfecte zelfgemaakte pizzadeeg.
Het perfecte deeg bereiden
Op YouTube laat Steffen Henssler zien hoe je in slechts vijf minuten het perfecte pizzadeeg maakt, maar helaas is het niet in zo’n korte tijd klaar voor gebruik. Na de snelle bereiding moet het deeg nog enige tijd rijzen. De ideale tijd is ongeveer 24 tot 48 uur, wat misschien lang en tijdrovend klinkt, maar een geweldig en smakelijk deeg garandeert. Het is de moeite waard!
Ingrediënten
- 1-2 g gist
- 390 ml water
- 12 g zout
- 575 g pizza- of tarwemeel (type 550) en wat bloem om het deeg uit te rollen
- 22 ml olijfolie
Bereiding
- Los de gist op in een slok water.
- Roer het zout met een garde door het resterende water.
- Voeg de bloem toe aan het gezouten water en meng grof.
- Voeg het gistwater toe aan het deeg samen met de olijfolie en kneed goed. Dek af en laat 24 tot 48 uur rusten.
- Giet wat bloem op het werkvlak
- Kneed het deeg op het werkvlak en snijd het in drie stukken.
- Kneed de drie deegballen nogmaals door en vorm er bolletjes van.
- Laat het deeg ongeveer twee uur rijzen tot het verdubbeld is in grootte.
- Uitrollen en afwerken.
Als je een pizza-avond plant, raden we aan om het deeg een dag van tevoren klaar te maken. Dan kun je in een ontspannen sfeer met vrienden van de pizza genieten.