Voor fans van citrusvruchten zijn zure mandarijnen een echte nachtmerrie. Maar zelfs als we er in de supermarkt op letten, belanden er nog wel eens een of twee zure vruchten in het winkelwagentje. Maar dat is niet langer een reden voor frustratie. Want met een eenvoudige en effectieve truc uit Japan kun je de smaak van mandarijnen snel en gemakkelijk verbeteren.
Het mandarijnenseizoen is net begonnen. De citrusvruchten zijn niet alleen heerlijk, maar ook erg gezond. Ze zijn rijk aan vitamine A en bevatten veel vitamine C. Mandarijnen helpen het immuunsysteem om schadelijke, ziekteverwekkende organismen te herkennen en te bestrijden, en bieden zo bescherming tegen verkoudheid en griep. Helaas is het gebruikelijk om zure mandarijnen te kopen in plaats van zoete. Gelukkig is er een eenvoudige manier om de smaak te verbeteren – en het duurt maar een paar minuten!
Japanse truc voor zoete mandarijnen
Deze slimme truc komt uit Japan, waar mandarijnen erg populair zijn. Het enige wat je hoeft te doen is het fruit eerst in warm water en daarna in koud water te dompelen. Dit proces neutraliseert het citroenzuur, dat verantwoordelijk is voor de zure smaak.
Maak hiervoor twee kommen klaar: Eén met warm water van ongeveer 40°C en een andere met koud water. Dompel nu de zure mandarijnen 10 minuten onder in de kom met warm water. Hierdoor openen de poriën van de schil en komt het citroenzuur vrij. Haal de mandarijnen na 10 minuten uit het warme water en leg ze een paar minuten in koud water. De temperatuurschok sluit de poriën van de schil weer en het zoete sap blijft in de vrucht. Je kunt de mandarijn nu uit het koude water halen, afdrogen en ervan genieten.