Koffie met een merkwaardig ingrediënt: van trend wordt gezegd dat het een wondermiddel voor het lichaam is

by Clara

Veel mensen beginnen hun dag altijd met een kopje koffie. Een nieuwe trend laat een ingrediënt zien waarvan wordt gezegd dat het bijzonder goed is voor de gezondheid.

Koffie is een populair drankje dat vaak meerdere keren per dag wordt gedronken. Dit jaar heeft zich een nieuwe trend verspreid en daarmee een ingrediënt dat koffie nog smaakvoller en nog gezonder zou maken.

Koffie met een vreemd ingrediënt: wat het wondermiddel inhoudt

“Oleato” – zo heet het nieuwe koffiedrankje volgens merkur.de. Het houdt in dat er een scheutje olijfolie aan koffie wordt toegevoegd. Wat op het eerste gezicht vreemd klinkt, zou goed smaken en zelfs goed zijn voor het lichaam.

Koffie op zich heeft een aantal positieve effecten en is ook goud waard als huismiddel, daarom moet je het nooit weggooien. Als drank kan het volgens Quarks het risico op hart- en vaatproblemen verkleinen en een wakkermakend effect hebben.

Ondanks de gezonde effecten van koffie, wordt cafeïne beschouwd als een drug die alleen met mate geconsumeerd moet worden. Over het algemeen wordt aangeraden niet meer dan 400 milligram cafeïne per dag te gebruiken – het equivalent van ongeveer vier kopjes filterkoffie.

Koffie met een vreemd ingrediënt: waarom het wondermiddel goed is voor het lichaam

Waarom is het dan een goed idee om je dagelijkse koffie te combineren met olijfolie? Merkur meldt dat olijfolie veel onverzadigde vetzuren en fytochemicaliën bevat. Dit is goed voor het hele lichaam, vooral voor hart en bloedvaten.

Cafeïne

Cafeïne is een stimulerend middel met een bittere smaak dat vooral voorkomt in genotsmiddelen zoals koffie, thee en sommige frisdranken.

Onverzadigde vetzuren

Onverzadigde vetzuren zijn belangrijk voor de opname van vitaminen en kunnen, in tegenstelling tot verzadigde vetzuren, het cholesterolgehalte verlagen.

Secundaire plantaardige stoffen

Secundaire plantaardige stoffen worden gevonden in plantaardig voedsel en geven ze bijvoorbeeld hun smaak en aroma. Ze zijn niet essentieel, maar hebben wel een aantal gezondheidsbevorderende eigenschappen.

Antioxidanten

Antioxidanten werken tegen zogenaamde vrije radicalen in het lichaam. Vrije radicalen worden gevormd tijdens verschillende stofwisselingsprocessen en kunnen leiden tot ziekte als ze in overmaat worden geproduceerd.

Met zijn vele antioxidanten en gezonde vetten is olijfolie een echt wondermiddel. In combinatie met koffie heeft het ook het voordeel dat de cafeïne langzamer wordt afgebroken. Dit betekent dat het effect langer aanhoudt en de bloedsomloop minder belast.

You may also like

Leave a Comment